نوشته شده توسط : حسن محمد زاده

۱۰ نشانه سرطان تخمدان

سلامت نیوز:متاسفانه، نشانه های سرطان تخمدان اغلب زمانی جدی گرفته می شوند که بیماری پخش شده و پیشرفت بیش از اندازه آن دیگر فرصتی برای درمان موثر باقی نگذاشته است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از عصر ایران،سرطان تخمدان به عنوان «قاتل خاموش» نیز شناخته می شود زیرا نشانه های این بیماری اغلب بسیار جزئی هستند و همانند اتفاقی معمولی به نظر می رسند و از این رو تا زمانی که دیگر کار از کار گذشته توسط افراد نادیده گرفته می شوند. با این وجود، تفاوت در این است که این اتفاق ها تقریبا هر روز رخ خواهند داد و متوقف نمی شوند.


به گزارش “اکتیو بیت”، همان گونه که اشاره شد، متاسفانه نشانه های سرطان تخمدان اغلب زمانی جدی گرفته می شوند که بیماری پخش شده و پیشرفت بیش از اندازه آن دیگر فرصتی برای درمان موثر باقی نگذاشته است. تنها حدود 20 درصد از موارد سرطان تخمدان به اندازه کافی زود تشخیص داده می شوند و فرصت برای درمان آنها وجود دارد. از این رو، قصد داریم در ادامه برخی نشانه های هشدار دهنده این قاتل خاموش برای بانوان را معرفی کنیم.

درد شکم

درد در ناحیه لگن یا شکم که نسبت به مشکلات قاعدگی و سوء هاضمه عادی (به عنوان مثال، گرفتگی عضلات) بسیار متفاوت احساس می شود می تواند یکی از نشانه های سرطان تخمدان باشد. بیشتر بیماران از دردی در ناحیه شکم شکایت می کنند که به مدت بیش از دو هفته ادامه داشته است و با قاعدگی، اسهال یا آنفلوآنزا معده مرتبط نبوده است.

سوء هاضمه

سوء هاضمه مداوم، گاز، تهوع، یا دیگر مشکلات معده و روده مانند سوزش سر دل از نشانه های مشترک و پایدار سرطان تخمدان محسوب می شوند.

از دست دادن اشتها

سرطان تخمدان یکی از دلایل کاهش اشتها محسوب می شود. کاهش اشتها در بیماران مبتلا به سرطان تخمدان در نتیجه تاثیر بیماری بر سوخت و ساز یا تجزیه مواد غذایی به انرژی که سوخت مورد نیاز بدن را فراهم می کند، شکل می گیرد.


نفخ

نفخ مکرر یا گاز دردناک در ناحیه شکم یا لگن که از بین نمی رود، یکی دیگر از نشانه های سرطان تخمدان است. به عنوان مثال، اگر نفخ شکمی شما به اندازه ای است که موجب تنگ‌تر شدن ناگهانی لباس ها در ناحیه کمر شده است بدون این که تغییری در رژیم غذایی یا فعالیت های بدنی شما صورت گرفته باشد می تواند دلیلی برای ملاقات هرچه سریع‌تر با یک پزشک و مشورت با وی باشد.

تکرر ادرار

مشکلات ادراری مانند نیاز ناگهانی برای ادرار کردن و همچنین افزایش تعداد دفعات ادرار کردن می تواند یکی دیگر از نشانه های سرطان تخمدان باشند. این شرایط می تواند شامل بی اختیاری (از دست دادن کامل کنترل مثانه پیش از رسیدن به توالت) باشد که به تدریج پس از چند هفته بدتر نیز می شود.

احساس سیری سریع

در مراحل پیشرفته‌تر سرطان تخمدان، تومور سرطانی به تنهایی می تواند روی سطح معده در قسمت امنتوم و یا روی روده ها قرار گرفته و احساس سیری سریع را هنگام غذا خوردن در بیمار ایجاد کند. این شرایط به نام «سیری زودرس» شناخته می شود.

تغییر در یبوست و اسهال

تغییر در عادات روده مانند یبوست و اسهال، اغلب با سرطان تخمدان همراه هستند. این شرایط زمانی رخ می دهد که تومور سرطانی متورم شده و روی معده، روده، و مثانه فشار وارد می کند.

کمر درد

درد مداوم، آزار دهنده و مبهم در کمر یکی از نشانه های شایع سرطان تخمدان است. بسیاری از بانوان این درد را با احساس درد زایمان برابر می دانند.

کاهش وزن ناگهانی

کاهش 10 پوند (4.5 کیلوگرم) یا بیشتر از وزن بدن بدون این که رژیم غذایی خاصی داشته باشید یا به انجام تمرینات ورزشی بپردازید یکی از نشانه های رایج سرطان تخمدان در مراحل اولیه بیماری است. اگر چه ممکن است این شرایط را رخدادی خوشایند در نظر بگیرید، اما این کاهش وزن ناگهانی و غیر قابل توضیح را باید به سرعت به پزشک خود اطلاع دهید.

خونریزی واژن

یکی از هشدارهای کمتر شناخته شده اولیه سرطان تخمدان خونریزی نامنظم واژن خارج از چرخه منظم قاعدگی است. از دیگر اختلالات واژن می توان به ایجاد ناگهانی زخم یا تاول در این ناحیه، تغییر رنگ پوست، و ترشحات غلیظ واژنی اشاره کرد.



:: برچسب‌ها: ۱۰ نشانه سرطان تخمدان ,
:: بازدید از این مطلب : 1369
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : شنبه 20 شهريور 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حسن محمد زاده

مواجهه و رفع کم خونی

برای پیشگیری و مقابله با کم خونی در کودکان از چه راه حل هایی می توانیم کمک بگیریم این عارضه از دوران جنینی می تواند به وجود بیاید و افراد مبتلا را درگیر کند مادر در دوران بارداری باید از نظر کم خونی آزمایشات  و چکاب های لازم را انجام دهد و در صورت تشخیص به درمان های دارویی و غذایی برای رفع آن بپردازد.

سلامتی فرزندان بیش از هر چیز برای پدر و مادرها اهمیت دارد. آنها حاضر هستند هر تلاشی انجام بدهند که فرزندشان از همه لحاظ تندرست و سلامت باشد. اما چه می‌شود که گاهی فرزند ما از ابتلای تولد با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کند یا دچار مشکلات جسمی و سلامتی است؟ یکی از دلایل مهم به دوران بارداری مادر برمی‌گردد چرا که هسته اولیه جسم نوزاد در رحم مادر شکل گرفته و برخی کمبودها یا فاکتورهای ناسالم تحت تاثیر شرایط بارداری او ایجاد شده است. برای اینکه بدانیم چه عواملی باعث ایجاد کم‌خونی می‌شود و اینکه چه کارهایی برای مقابله و پیشگیری با این شرایط وجود دارد با نرگس جوزدانی، کارشناس تغذیه مشورت می‌کنیم.

او در ابتدا با تاکید بر تغذیه صحیح و کافی مادر در دوران بارداری و اهمیت وزن‌گیری کافی جنین در این دوران می‌گوید: نوزادان عمده آهن را از طریق مادر و در دوران جنینی دریافت می‌کنند. این بدان معنی است که رژیم غذایی مادر در طول دوران بارداری بسیار مهم است. نوزادان نارس یا نوزادانی که با وزن کم به دنیا می‌آیند در معرض خطر کمبود آهن هستند و تحت نظر پزشک نیاز به دریافت مکمل آهن دارند.

 

این کارشناس تغذیه در مورد میزان نیاز نوزادان به آهن و منابعی که برای تامین آهن بدن نوزاد وجود دارد، توضیح می‌دهد: مادران باید توجه داشته باشند که نه تنها نوزادان، بلکه کودکان و نوجوانان نیز سیر رشد سریعی دارند که نیاز آنها را به آهن افزایش می‌دهد. میزان ذخیره آهن کودکان 6 ماهه تا یکساله به کمتر از نصف ذخایر 6 ماهه اول زندگی کاهش می‌یابد. کمبود آهن می تواند در اثر دریافت کم آهن از طریق رژیم غذایی و عدم استفاده از غذاهای غنی از آهن باشد. حدود 6 ماهگی حداقل دو وعده سرلاک یا انواع غذاهای غنی از آهن مخلوط با شیر مادر یا شیر خشک برای کودک توصیه می شود. پوره نرم گوشت نیز یکی از گزینه های مناسب برای معرفی غذای غنی از آهن به کودک است. دیر شروع کردن غذای کمکی یکی از دلایل شایع کمبود آهن در کودکان شش ماهه تا یکساله است.

نرگس جوزدانی، کارشناس تغذیه در مورد اینکه البته پیشگیری همیشه بهتر از درمان است، ؟؟؟ راهکار را به مادران پیشنهاد داد تا جلوی ایجاد کم‌خونی در فرزندشان را بگیرند.

پیشنهاداتی جهت پیشگیری از کمبود آهن در کودکان زیر یکسال:
1. همان طور که گفتیم دوران بارداری و تغذیه آن بسیار حائز اهمیت است. برای جلوگیری از کم‌خونی نوزاد، مادر رژیم غذایی غنی از آهن در دوران بارداری داشته باشد. گوشت قرمز بهترین منبع آهن است.
2. مادر باید در دوران بارداری تست کم خونی را انجام دهد و در صورت تشخیص پزشک نسبت به کمبود آهن در بدن مادر، مکمل‌های آهن با دوز مشخص برای او مصرف شود.
3. بعد از تولد نوزاد بهتر است برای تغذیه او در ابتدا از شیر مادر یا در صورت نبود امکان، از شیرخشک‌های غنی از آهن استفاده شود.
4. مادران توجه داشته باشند که به کودکان زیر یکسال خود شیر گاو را به عنوان شیر اصلی ندهند.
5. در معرفی غذای جامد به کودک خود تاخیر نکنید و پایان شش ماهگی یا 180 روزگی کودک غذای کمکی را شروع کنید.



:: برچسب‌ها: مواجهه و رفع کم خونی ,
:: بازدید از این مطلب : 1157
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 20 شهريور 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حسن محمد زاده

چگونه کودکی قد بلند داشته باشیم؟

 

اگر یادتان باشد در کودکی خودمان، پدر و مادر به دنبال این بودند که چگونه میتوانند در رشد قد ما مؤثر واقع شوند؛ برای همین ما را به کلاس های ورزشی مانند بسکتبال و والیبال و … میفرستادند. از قضا امروز ما پدر یا مادر شده ایم و دوست داریم فرزندمان قد بلند باشد و نسبت به باقی بچه ها احساس برتری کند؛ برای همین به جای اینکه از روش اصولی و زیر نظر پزشک غدد بر رشد قد فرزندمان تأثیر بگذاریم، دست به دامن کفش ها و مکمل های تغذیه ای شده ایم. در ادامه با ما همراه باشید تا بتوانید با چند روش ساده صاحب کودکی قد بلند شوید.

یک متخصص غدد در ارتباط با موضوع چاره‌جویی برای کوتاهی قد اظهارداشت: کوتاهی قد علت شایعی برای مراجعه کودکان و نوجوانان و والدین آنها به متخصصان غدد است ولی باید توجه داشت هر فردی که با شکایت از کوتاهی قد به پزشک مراجعه می‌کند واقعاً قدکوتاه نیست.

وی افزود: افزایش قد با روش‌هایی مانند استفاده از صندل یا کفش‌های مخصوص که در شبکه‌های ماهواره‌ای و فضاهای مجازی تبلیغ می‌شود امکان‌پذیر نیست.

متخصص غدد با تاکید بر اینکه استفاده از امواج لیزری برای بلند قد شدن نیز ناکارآمد است، تاکید کرد: تمام این روش‌ها غیرعلمی و بدون تأثیر بوده لذا خانواده‌ها باید مراقب باشند فریب این تبلیغات سوء را نخورند.

زمانی ادامه داد: بررسی امکان‌پذیر بودن افزایش قد بزرگسالان به کمک درمان با فرمول رشد HGH باید توجه داشت که درمان با این هورمون رشد قد افراد بالغ را بلندتر نمی‌کند.

وی اضافه کرد: پزشکان از هورمون HGH برای افزایش قد کودکان مبتلا به نقص رشدی بهره می‌گیرند و درمان با این هورمون برای بزرگسالان ناکارآمد است.

متخصص غدد با اشاره به اینکه این سوال در ذهن بزرگسالان ایجاد می‌شود که اگر این درمان برای کودکان کارآمد است چرا برای بزرگسالان سودمند نیست، خاطرنشان کرد: پاسخ به این پرسش در استخوان‌ها ریشه دارد و از آنجایی که استخوان کودکان در حال رشد بوده، استفاده از هورمون HGH در افزایش قد آنها می‌تواند مؤثر باشد.



:: برچسب‌ها: چگونه کودکی قد بلند داشته باشیم ,
:: بازدید از این مطلب : 1102
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 20 شهريور 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : حسن محمد زاده

رفتارهای نادرست آسیب رسان به ناخن

برای حفظ زیبایی و سلامت ناخن از برخی روش های موثر می توانیم کمک بگیریم ابتدا باید برخی عادات نادرست را که به ناخن هایمان آسیب وارد می کنند را باید بشناسیم و به رفع آن ها بپردازیم کسانی که طولانی مدت با آب سروکار دارند و یا ناخن هایشان را بیش از حد کوتاه می کنند بهتر است به این مطلب نگاهی بیندازند.

درست مانند پوست، ناخن ها هم اعضای آسیب پذیر بدن هستند و نیاز به مراقبت دارند، که البته مراقبت از آنها نیازمند کنارگذاشتن برخی عادات نادرست در زندگی است.

 به نقل ازhuffingtonpostدر اینجا 5 عادت نادرست که سلامتی ناخن ها را دچار آسیب می کند، بیشتر معرفی شده است:

بریدن یا کوتاه کردن کوتیکول ناخن: کوتیکول یا قاعده ناخن، همان پوست بسیار نازک و بخشی از پوست و ناخن است که دائما در حال رشد بوده و به عنوان محافظ ناخن ها در برابر نفوذ باکتری ها عمل می کند. اگر شما جزو افرادی هستید که به منظور بلندتر دیده شدن ناخن هایتان اقدام به بریدن و کوتاه کردن کوتیکول می کنید، بدانید که به آنها آسیب می زنید. توصیه بر این است که کوتاه کردن کوتیکول را به برخی موقعیت های خاص اختصاص دهید و هر روز به کوتیکول ناخن ها کرم مرطوب کننده بزنید تا مرطوب بماند. هر چه این پوست نازک مرطوب تر باشد، ناخن ها استحکام بیشتری خواهند داشت.

نگه داشتن ناخن ها به مدت طولانی در آب: شستن زیاد دست ها باعث می شود ناخن ها حساس و آسیب پذیر شوند. اگر شغل یا سبک زندگی مجبورتان می کند روزانه چندین بار دست های خود را خیس کنید، حتما چندین بار نیز کرم به دست ها و ناخن ها بزنید. کرم های مخصوص ناخن، آنها را برای 3 تا 4 بار شستشو مقاوم می کنند. به جای صابون زدن دست ها، از ژل های شستشو استفاده کنید.

استفاده از ترکیبات شیمیایی: تماس مستقیم و مدام با شوینده ها و محصولات شیمیایی باعث آسیب پذیری و شکنندگی ناخن ها می شود و از رشد درست آنها جلوگیری می کند. نباید فراموش کنید که ناخن ها ضمیمه پوست هستند. هر آنچه به پوست آسیب می زند، ناخن ها را نیز بی نصیب نمی گذارد. هنگام نظافت خانه، باغبانی و به طور کلی استفاده از شوینده ها و محصولات شیمیایی، حتما از دستکش استفاده کنید.

رژیم های لاغری سفت و سخت: افرادی که به مدت 2 یا 3 ماه رژیم های لاغری سخت می گیرند، تاثیر آن را روی ناخن هایشان ملاحظه خواهند کرد. این نوع رژیم ها، ناخن ها را نرم و شکننده می کنند که علامت کمبود ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیاز سلامت ناخن ها است. واقعیت این است که ناخن ها نیز برای زیبا و سالم بودن نیاز به همان مواد مورد نیاز موها دارند. توصیه ها بر این است که برنامه غذایی متنوع و متعادلی داشته باشید. استفاده از غذاهای دریایی برای جذب مواد مغذی مورد نیاز ناخن ها لازم است. تخم مرغ ویتامین ب 5 بدن را تامین می کند و ماهی برای جذب اسیدهای چرب ضروری از اهمیت بالایی برخوردار است.

سیگار کشیدن: مصرف دخانیات علاوه بر زرد کردن ناخن ها در کار خون رسانی به انتهای بدن نیز اختلال ایجاد می کند. معمولا ناخن های افراد سیگار به درستی رشد نمی کند. یادتان باشد که ناخن ها همیشه در معرض آسیب های خارجی قرار دارند و سیگار کشیدن استرس مضاعفی به آنها وارد می کند. بنابراین بهترین کار ترک آن است.



:: برچسب‌ها: رفتارهای نادرست آسیب رسان به ناخن ,
:: بازدید از این مطلب : 1081
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 شهريور 1395 | نظرات ()

صفحه قبل 1 ... 5 6 7 8 9 ... 10 صفحه بعد